måndag 3 november 2014

"Kolossalt spännande"

Tidskriften som går under beskrivningen Sveriges största resetidning - Vagabond - recenserar min bok. De ger den fyra vita segertecken och ett rosa i betyg.

"En palett av lysande beskrivningar" tycker Helle Kikerpuu. Och Centralasien är "avlägset både geografiskt och socialt, men för varje vänt blad blir landets konturer tydligare."

"Det är med en klump i magen man följer [författarens] engagemang." Kikerpuu biter på naglarna.

Hurra vad trevligt (ja förutom för nagelbanden osv). Toppen för varje gång boken berör och vidgar vyer! Tack Helle och Per och gänget på Vagabond (som jag faktiskt tyckte var bra även innan i dag).

Dessutom skriver min gamla goda journalistkollega och vän Hanna bl a så här sen hon "sträckläst":

Att du tar fram det ädla i journalistiken, sluta aldrig

Jag blir rörd över att det du vill ha sagt, och det som är sant, är så mycket större än stolthet och självgodhet

Att vissa meningar är så slående, som "Vi tar i hand, ser varandra i ögonen och går åt olika håll, fast vi egentligen ska åt samma"

Eller "situationen är absurd. Men det är helt normalt"

Jag känner mig tacksam för folkbildningen om långtbortistan

Tack superfina Hanna, dina resonemang visar ju starkt att du om någon har journalisthjärtat på rätta stället.

Och så skriver eminenta Maria så här: "Sjukt spännande bok! Vilket äventyr!!"

Jaja. Låt mig som vän av ordning påminna om att BTJ faktiskt noterade att boken är långrandig eller nåt sånt.

MEN NU till nästa stora nyhet. Eller den enda i den här posten egentligen. Whatever: Statens Kulturråd ger "litteraturstöd" till boken! Hurra! BINGO! Jag vet inte riktigt vad det betyder, förutom att de tydligen köper in exakt 287 böcker och delar ut till biblioteken. Det är ju "mikit pra". Sen undrar jag om det inte betyder att de pröjsar en del av förlagets tryckkostnader också. Det är ju good on the publishing house, som en säger.

Schlutligen: Jag och min kära lilla bok används som exempel på att författare nuförtiden pressas hårt av sina förlag i ett stort reportage i branschtidskriften Svensk Bokhandel. Bra eller dåligt? Spelar ingen roll i skymningslandet. Live and let live som det heter, eller, som Ian Fleming skulle sagt: Live and letterature.

Tjo! Och här är hela Vagabonds recension:

4 kommentarer:

Anonym sa...

Otroligt kul att boken får de fina omdömen den förtjänar. Hoppas du kommer skriva fler böcker i framtiden, gärna om fler platser, eller människor, som sällan uppmärksammas.

Anonym sa...

Antar att du inte missat dessa välskrivna läsarrecensioner. Nästan i samma klass som boken :)

http://www.bokus.com/recension/769978

http://www.bokus.com/recension/769894

Fotakis Grigorios sa...

För att omforma sin ekonomi efter en hård semester, stabilisera hans verksamhet, starta sin verksamhet, betala skulder eller elkrediter, tanka i sin butik och medicinska lån samt för eventuella investeringar eller inköp och många andra behov, vi ger lån till alla som vill verka i något av ovan nämnda områden. Tillförlitliga och säkra lån med personer med god karaktär görs av den internationella företagsbanken. Således är räntan 3% med sänkningar om möjligt för lån som sträcker sig från 100 000 euro till 1 000 000 euro. Är du intresserade herrar och damer?

E-post: fotakisgrigorios@gmail.com

Anonym sa...

Nuestra oferta propuesta para los clientes en el nuevo año es un compromiso positivo y total, por lo que trabajar con nosotros le brinda la máxima seguridad de obtener fondos, ya que tenemos una calificación A + en financiamiento. Franco Servicios de préstamo (FLS) a lo largo de los años ha sido altamente calificado como una de las mejores compañías en línea con una tasa de interés más barata. Si necesita financiación, no dude en contactarnos por teléfono (+1-713-389-6778) o por correo electrónico: k.frankloans@gmail.com