tisdag 1 november 2011

Massa mer Georgienblogg: Sista ruschen i Tbilisi

måndag 31 okt, från Clownbloggen

Det surrar ilsket från kylen här på vandrarhemmet Big Star Hostel. Vi har som vanligt slapp förmiddag och som vanligt de senaste dagarna är flera lite småsjuka, en aning ont i halsen och så vidare. En svag doft av klor vilar i luften och snart ska jag värma lunchmat som en väninna lagat till och burit hit (!). Därefter ska Father George, en bullrande storskäggig präst som ordnat våra föreställningar i går och i dag komma och hämta oss.

Resan har gått finfint även om det personligen känns lite avslaget så här de sista dagarna. Tre föreställningar kvar nu. Vistelsen i provinsen Kachetsien och staden Achmeta var, som Ewa skrev, säregen. Det blev en rad ovärderliga möten med små tindrande ungar till hisnande bakgrunder av Pankisidalens slättland och Kaukasiens bergskedjor. Spana in våra filmsnuttar och fotoalbum, det är många tjusiga vyer och så finns det smått fantastiska sekvensen när en åskådare oväntat blottar en mystisk manick innanför jackan. (Ursäkta om det inte fungerar utanför Facebook!)

Turnén fortsätter att vara en berg-och-dalbana. Mötet för en vecka sen med cirkusartisten Ramaz blev tudelat eftersom vi av en osannolik slump precis innan mötet sprang på en annan artist som abrupt kom med bittra anklagelser mot Ramaz. Klart är att det inte är lätt att hitta samarbetspartners, men samtidigt vore det ju fantastiskt om vi kan inspirera lokala artister att börja köra gratis barnföreställningar ute i avkrokarna. Alla har ju inte turen att vara miljardären Ivanisjvilis födelseby Tjorvilo där han tydligen ger alla boende en medborgarlön…

Jenny och jag har målat en magnifik clown på en vägg här på vandrarhemmet. Den är vi mycket stolta över.

Nix, nu kommer Putte och visar en stor blaffa på sin svarta clownsärk orsakad av en banan han använde som dolk i bältet tills han olyckligt klämde sönder den i en akrobatisk manöver på scen.

Om ni tycker Clowner utan Gränser är bra och har en slant över kan ni bli månadsgivare. Hurra!

/Andreas Hedfors, turnéledare

PS 20 april 2015: Här är alla filmerna från resan. Fotograf oftast jag, redigering: Putte.

* Första föreställningen.
* Andra, Kutaisi.
* Tredje föreställningen. Tskaltubo.
* Kachetsien. Duisi.
* Kachetsien. Tsinubano.

Inga kommentarer: